SAPTAMANA VERDE BERLIN 2012

Resize-of-SAM_1104Capitala Germaniei,  Berlin, gazduieste, in perioada 20 – 29 ianuarie a.c., Expozitia Internationala pentru Alimentatie, Agricultura si Horticultura “Saptamana  Verde”, eveniment la care Romania participa, ca stat partener.

La târgul de la  Berlin au fost prezente atât firme româneşti cu profil agro-alimentar, care au prezentat şi comercializat o gamă largă de produse tradiţionale, cât şi meşteri populari. La „Săptămâna Verde“ de la Berlin judeţul Caraş-Severin a fost prezent cu trei standuri: două forme asociative apicole din Oraviţa şi Băile Herculane şi o societate comercială din Bocşa, care prelucrează ciuperci şi legume.

„Efortul nostru de a duce, pentru prima dată, judeţul la o astfel de expoziţie intBerlin 2012(4)ernaţională a meritat. În primul rând, micii producători au văzut la ce nivel se află, comparativ cu ţările care au o agricultură dezvoltată, iar în al doilea rând, apicultorii au constatat că mierea naturală, obţinută direct din stup, este mult mai apreciată şi mai căutată decât cea prelucrată. Drept dovadă, cele două cooperative apicole – „Prisăcarii Hercules“ şi „Orăviţeana“ – au avut vânzări foarte bune şi au fost contactate de firme din Danemarca, interesate de valorificarea mierii de salcâm“, ne-a declarat ing. Pavel Nefir, directorul Camerei Judeţene Agricole, cel care a condus delegaţia la Berlin.